• Nog geen Sherpa account? Registreer je nu
  • Aanmelden

Wat
Waar
Wanneer
OfBekijk alle Sherpa.be tickets

Boléro

Datum Uur Locatie Beschikbaarheid
Woensdag - 18/01/2017 20u00
Capitole - Gent  
Pas disponible
2017-01-18

Beschrijving

Aramé Production presenteert BOLERO

Hommage aan Maurice Ravel door het Ballet en Orkest van de Nationale Opera van Rusland

Het Ballet en Orkest van de Nationale Opera van Rusland gaan op tournee met de "Bolero" van Maurice Ravel, één van de grootste successen uit het klassieke repertoire.

Dit ballet werd al bij zijn creatie warm onthaald door het grote publiek en verwierf een plaats bij de meest uitgevoerde balletten ter wereld. Vooral de choreografie die in 1961 werd opgezet door Maurice Béjart met danseres Duska Sifnios groeide uit tot één van de meest emblematische.

De Bolero is één van de populairste orkestwerken. Het was Ida Rubinstein, vriendin en mecenas van Maurice Ravel, die in 1928 bij de beroemde componist een ballet met een Spaans karakter bestelde. Ravel, al altijd gefascineerd door de dans, koos voor de bolero, een traditionele dans uit Andalusië. Het werk kende sindsdien verschillende choreografische uitvoeringen waarbij telkens de perfectie en de virtuositeit van de dansers volop in de verf werden gezet.

Als toonaangevend meesterwerk in de geschiedenis van de muziek en de dans is de Bolero vandaag een muzikaal fenomeen dat wereldwijd wordt beschouwd als één van de meest gerenommeerde Franse muziekstukken.