• Nog geen Sherpa account? Registreer je nu
  • Aanmelden

Wat
Waar
Wanneer
OfBekijk alle Sherpa.be tickets

Asaf Avidan

Datum Uur Locatie Beschikbaarheid
Zondag - 28/09/2014 20u00
De Munt  
Uitverkocht
2014-09-28

Beschrijving

Na zijn stomende Belgische concerten (in 2013 in Ancienne Belgique en op Rock Werchter) keert de Israëlische singer-songwriter Asaf Avidan op 28 september 2014 in de Munt terug naar de basis: de akoestische kern van zijn songs.

Zijn rauwe stem, die ergens tussen Janis Joplin, Robert Plant en Jeff Buckley zweeft, maakt van Asaf Avidan een unicum in de huidige folkrock scene. In 2006 kreeg hij bekendheid met zijn band Asaf Avidan & The Mojos, waarmee hij 3 albums uitbracht. In 2012 brak Asaf wereldwijd door nadat de Duitse house- en techno-dj Wankelmut een remix-versie maakte van het nummer 'The Reckoning'. De remix 'One Day/Reckoning song' heeft ook bij ons wekenlang de Ultratop aangevoerd.

In 2013 verscheen in Europa zijn eerste solo-cd 'Different Pulses'. Ook live wist Asaf indruk te maken met zijn frisse rock vol stevige gitaren met een flinke dosis blues, folk en jazz. Avidan is duidelijk meer dan zijn hit en men prees zijn enthousiasme, androgyne stem en uitzonderlijke muzikaliteit.

Na de grote zalen en festivals wil Asaf in 2014 terugkeren naar de kleinere zalen. In een intieme, akoestische sfeer zal hij het kloppende hart van zijn nummers blootleggen. Avidan zal naast piano, harmonica en percussie vooral zijn unieke stem en teksten laten spreken.

"Veel muzikanten zijn 'cool'... met interessante producties en goede vibraties. Maar men mag als muzikant nooit zijn fundamenten vergeten: goede composities en een oprechte benadering van je muziek. Het is voor mij een goede test om tijdens de volgende tournee wat afstand te nemen van de grootschaligheid en mijzelf eraan te herinneren wat mij met mijn publiek bindt."

Op 28 september 2014 kan je één van de eerlijkste artiesten van het moment "back to basics" aan het werk zien in de Munt.