• Nog geen Sherpa account? Registreer je nu
  • Aanmelden

Wat
Waar
Wanneer
OfBekijk alle Sherpa.be tickets

Pappie Loop Toch Niet Zo Snel

Datum Uur Locatie Beschikbaarheid
Zondag - 16/04/2017 15u00
Capitole - Gent  
Pas disponible
2017-04-16

Beschrijving

Lang leve het levenslied! Het roert, ontroert, slaat en zalft. Al meer dan 100 jaar is het levenslied de kortste route tussen lach en traan.

Het levenslied is de tragikomische weerspiegeling van het dagelijkse leven via de mooiste melodieën. En toch; ons collectief geheugen loopt gevaar, brokkelt af. We dreigen die mooie liedjes te bagatelliseren, of nog erger, te vergeten. Hoog tijd dus voor een reddingsplan!

Maggie MacNeal, Gert Verhulst, Jonas Van Geel en Jelle Cleymans gaan op zoek naar de ware schoonheid achter een van de meest geplaagde kunstvormen van de Lage Landen. Alle vier zijn ze gebeten door de meest getormenteerde smartlappen en de geestigste levensliedjes. Samen met zes fantastische muzikanten trekken ze met slechts één missie doorheen Vlaanderen: het blazoen van het levenslied weer oppoetsen.

Met de nodige dosis humor en de juiste hoeveelheid galm zorgen ze voor een avond vol melancholie, sentimentaliteit en melodrama. Van Zangeres zonder Naam tot John Terra, van Tante Leen tot Guido Belcanto. Johnny Jordaan, Johnny Hoes, Willy Alberti, Bobbejaan Schoepen, André Hazes en zoveel anderen: herwaardeer zonder schaamte het repertoire van de allergrootste vertolkers van het levenslied.

Jonas Van Geel: zang
Maggie MacNeal: zang
Gert Verhulst: zang
Jelle Cleymans: zang en gitaar
Live met 6 muzikanten