• Nog geen Sherpa account? Registreer je nu
  • Aanmelden

Wat
Waar
Wanneer
OfBekijk alle Sherpa.be tickets

Grand Ballet Gala - - The Great Stories Of Love

Datum Uur Locatie Beschikbaarheid
Dinsdag - 14/02/2017 20u00
Stadsschouwburg - Antwerpen  
Pas disponible
2017-02-14
Woensdag - 15/02/2017 20u00
Capitole - Gent  
Pas disponible
2017-02-15

Beschrijving

Grand Ballet Gala op Valentijnsdag - De Grote Liefdesverhalen

Een uniek project dat wereldberoemde balletsterren samenbrengt met ook Wim Vanlessen, top-balletdanser van Ballet van Vlaanderen

Het Grand Ballet Gala brengt je de mooiste duetten uit de hoogtepunten van het klassieke ballet van de 19de en 20ste eeuw. Het zet daarbij de oneindige verscheidenheid van de Liefde in de schijnwerpers. Zo aanschouw je de vreugde en de hoop van de eerste ontmoeting in het duet van ‘Romeo en Julia’ (muziek van Sergei Prokofiev), het magnetisme van de wederzijdse aantrekkingskracht in de ‘Pas De Deux’ van Odile en de Prins in ‘Het Zwanenmeer’ (muziek van Peter Tsjaikovski), het sensuele erotisme van de emotionele dialoog tussen Zobeide en de Gouden Slaaf uit ‘Scheherazade’ (muziek van Nikolai Rimsky-Korsakov), het geflirt en de koketterie in de ontuchtige ‘pas de deux’ uit ‘Carnaval in Venetië / Satanilla’ (muziek van Cesare Pugni), de pijn en de bitterheid van het bedrog in het duet uit ‘Esmeralda’ (muziek door Cesare Pugni). 

En dit zijn slechts enkele voorbeelden uit het programma van dit Grand Ballet Gala. Elke dans wordt gepresenteerd en op toneel gebracht als een miniatuurdrama, waarbij je als toeschouwer deelgenoot wordt van de hoop, de liefde en de pijn van elk personage.

Tijdens deze gala-avond bewonder je internationaal vermaarde dansers en solisten van de theatergezelschappen Mariinsky, Bolchoï en Mikhaïlovsk en andere toonaangevende Russische en Europese theaters. Vermeldenswaard is dat alle uitvoerders deel uitmaken van de Russische Balletschool, die uitmunt door haar pure stijlperfectie, haar harmonie en elegantie van elke ‘pas’ en haar diepgaande dramatische uitvoering.

Deze gala-avond bestaat uit twee delen van elk ongeveer 50 minuten.