• Nog geen Sherpa account? Registreer je nu
  • Aanmelden

Wat
Waar
Wanneer
OfBekijk alle Sherpa.be tickets

Kursaal Classics 2016 - 2017 - Mozart En De Jonge Virtuozen

Datum Uur Locatie Beschikbaarheid
Zondag - 19/02/2017 15u00
Kursaal Oostende  
Niet meer beschikbaar
2017-02-19

Beschrijving

Over Mozart zijn al boeken vol geschreven en is alles al 100 keer verteld. Iedereen weet dat het een wonderkind was dat jammer genoeg veel te vroeg overleed. Het speciale aan dit concert is dat we alle facetten van de jeugd aan bod willen laten komen. De eerste symfonie van Mozart kan niet ontbreken. Deze korte symfonie kunnen we het best omschrijven als een soort huiswerk dat vader Leopold zijn getalenteerde zoon oplegde.

In het derde viool concert maakt U kennis met een sensationele jonge solist. Niettegenstaande zijn 12 jarige leeftijd is Joshua Galasse een fenomeen. Alle wedstrijden waaraan hij deelneemt wint hij. Hij word nu al een grote carrière voorspeld. Het concerto voor fluit en harp is een werk dat jammer genoeg niet zo veel wordt opgevoerd. De kleur van de fluit en de harp vloeien perfect in elkaar in grote harmonie.

Ook in deze uitvoering eren we twee jonge Vlaamse solisten. We beginnen het programma met een kort werk “ Thema en variaties “ van Jeroen Raedschelders. Deze getalenteerde Limburgse componist en contrabassist studeerde aan het conservatorium van Antwerpen toen hij op slechts 23-jarige leeftijd na een auto-ongeval overleed. Dit werk dat hij af had als pianopartituur werd door zijn leraar Alain Craens georkestreerd voor kamerorkest. Dit Mozart concert is eigenlijk een ode aan de jeugd. De jeugd uit het verleden “Mozart” en de jeugd van heden.

J. Raedschelders: Thema en variatie’s
W.A. Mozart: Symfonie nr 1- KV 16
W.A. Mozart: Vioolconcert nr. 3 KV 216 (Solist: Joshua Galasse)