• Nog geen Sherpa account? Registreer je nu
  • Aanmelden

Wat
Waar
Wanneer
OfBekijk alle Sherpa.be tickets

Kursaal Classics 2016 - 2017 - Romantiek Van Elgar Tot Tchaikovsky

Datum Uur Locatie Beschikbaarheid
Zondag - 23/04/2017 17u00
Kursaal Oostende  
Pas disponible
2017-04-23

Beschrijving

De Engelse componist Sir Edward Elgar schreef zijn serenade voor strijkers in 1892 maar werd slechts in privé kring opgevoerd. De eerste publieke uitvoering gebeurde in Antwerpen op 21 juli 1896. Het centrale largo deel wordt door iedereen geaccepteerd als één van de meest mature methodes van componeren.

Simple Symphony van zijn Engelse collega Benjamin Britten is gebaseerd op stukjes muziek die Britten in zijn jeugd op papier heeft gezet. Het is qua bouw meer een suite dan een symfonie. Britten schreef in totaal acht vroege werkjes en verwerkte ze in “Little Symphony“ tot 4 delen.

Tchaikovsky’s intentie in het eerste deel van zijn “Serenade for strings“ was om een imitatie te geven van de stijl van Mozart, waar hij een grote bewonderaar van was. In de partituur staat bij het Andante “Sempre Staccatissimo“ en heeft een totaal andere structuur en keert later in getransformeerde versie terug in het coda van het vierde deel.

Deze technisch moeilijke serenade is een pareltje van een compositiekunst en wordt erg geapprecieerd door zowel uitvoerder als luisteraar.

Elgar: Serenade voor strijkers
B. Britten: Simple Symphony
Tchaikovsky: Serenade voor strijkers