• Nog geen Sherpa account? Registreer je nu
  • Aanmelden

Wat
Waar
Wanneer
OfBekijk alle Sherpa.be tickets

Michael Jackson In Symphony

Datum Uur Locatie Beschikbaarheid
Vrijdag - 10/02/2017 20u00
Capitole - Gent  
Niet meer beschikbaar
2017-02-10

Beschrijving

European Philharmonia presenteert Michael Jackson in Symphony

Michael Jackson is één van de meest geliefde entertainers aller tijden. Zijn enorme invloed op populaire muziek en cultuur is onmiskenbaar en nog steeds voelbaar. Vijf van zijn solo¬albums staan in lijst van best verkopende albums ooit: Off the Wall, Thriller, Bad, Dangerous en HIStory. Het album Thriller staat trouwens nog altijd op de eerste plaats in die lijst met meer dan 70 miljoen verkochte exemplaren.

Tijdens zijn buitengewone carrière verkocht Michael Jackson meer dan 750 miljoen platen. Hij had 13 nummer één hits en werd één van de weinige artiesten die twee keer opgenomen werd in de Rock and Roll Hall of Fame. Het Guinness Book of World Records erkende Michael Jackson als de meest succesvolle entertainer ooit. Jackson won 13 Grammy Awards en ontving de American Music Award's Artist of the Century Award.

Michael Jackson was 11 toen hij in de muziekwereld terecht kwam, samen met zijn broers als lid van de Jackson 5. In de vroege jaren tachtig maakte hij van de videoclip een nieuwe kunstvorm met grensverleggende clips zoals Billie Jean, Beat It en het epische Thriller. Het geluid, de stijl en de moves van Michael Jackson inspireerden generaties van pop, soul, R&B en hip¬hop artiesten.

Met deze grootse symfonische show voor groot koor en orkest, brengt European Philharmonia onder de deskundige leiding van dirigent Walter Proost, een passend eerbetoon aan de grootste artiest van de voorbije honderd jaar. De bekende arrangeur Daniel Capelletti zorgt voor de symfonische arrangementen. Hij werkte eerder samen met José Van Dam, Rodger Hodgson, Philippe Catherine en vele anderen.

De voorstelling bevat alle grote hits en een paar verrassingen, maar u mag in elk geval rekenen op spectaculaire arrangementen van Billie Jean, Love Never Felt so Good, Beat it, P.Y.T. (Pretty Young Thing), Love Never Felt so Good, Don’t Stop ‘Til You Get Enough, Thriller, Man in the Mirror, Rock with You en Smooth Criminal.

Over European Philharmonia

European Philharmonia wil klassieke muziek opnieuw populair maken en maakte indruk als begeleidend orkest op de tournee van Hans Zimmer in Brussel, Genève, Luxemburg en Rotterdam. Walter Proost is de gedreven artistieke leider van het orkest. Hij geeft graag jonge, net afgestudeerde muzikanten de kans om samen te werken met ervaren muzikanten. Arrangeur Roberto Molinelli werkte eerder samen met Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli en vele anderen. Topgitarist Eric Melaerts leidt de elektrische sectie van het orkest.