• Nog geen Sherpa account? Registreer je nu
  • Aanmelden

Wat
Waar
Wanneer
OfBekijk alle Sherpa.be tickets

Mnozil Brass

Datum Uur Locatie Beschikbaarheid
Vrijdag - 23/06/2017 20u00
Capitole - Gent  
Pas disponible
2017-06-23

Beschrijving

‘Cirque’ heet de nieuwste fratsenshow van de zeven koperblazers van Mnozil Brass, die – zoals altijd de grenzen van hun instrument verkennend – de arena betreden en met muziek en humor het apencircus van alledag voor enkele uren veranderen in een fijn vlooiencircus. Dames en heren, komt u binnen, het spektakel zal beginnen!

De muzikanten van Mnozil Brass zijn vastberaden aanhangers van de stelling dat de wereld rond is. In de loop van hun 24-jarige carrière kwamen ze tot nog een andere ontdekking. Vooral bij hun legendarische optredens in de Rocky Mountains, de Japanse stad Shibuya en het Duitse Ühlingen-Birkendorf maar ook elders stelden ze vast dat het publiek – zelfs bij de meest intieme cantilenes – in totaal onverwachte lachsalvo’s uit kan barsten. De rusteloze muzikanten zochten meteen naar een verklaring, maar zij konden geen uitleg vinden voor de reacties van de verloren zielen onder hun toeschouwers.

Onverdroten zetten de mannen van Mnozil Brass hun weg verder. Want de zeven hebben een missie, die zij steevast aan het volk verkondigen: “Kom, beste mensen, en laaf u aan ons Elysische spel!” Maar sapperloot! Het lachen werd er niet minder op. Integendeel, het werd almaar sterker en luider! Algauw kon men de eigen tuba niet meer horen, zozeer hinnikten de mensen overal te lande. En zo kwamen de zeven vrienden heel langzaam tot het inzicht dat de mens waarschijnlijk of toch af en toe naar opgewektheid neigt en het er eenvoudigweg uit moet flappen. En dat al zo’n kwarteeuw lang. Althans toch bij Mnozil Brass.

Kort samengevat: de wereld is rond en de mens lacht. Kortom: de wereld is een circus! Gewoon een ‘Cirque’. Dat klinkt beter!