• Nog geen Sherpa account? Registreer je nu
  • Aanmelden

Wat
Waar
Wanneer
OfBekijk alle Sherpa.be tickets

Willem Vermandere en Band

Datum Uur Locatie Beschikbaarheid
Zaterdag - 24/06/2017 11u00
Kursaal Oostende  
Pas disponible
2017-06-24

Beschrijving

Willem Vermandere werd geboren in Lauwe, 1940. Al van kleins af groeide de West-Vlaamse bard op in een muzikale omgeving. Het duurt dan ook niet lang vooraleer hij zelf melodietjes begint te componeren en muziek zet op gedichtjes. Op latere leeftijd studeert Vermandere godsdienstwetenschappen te Gent, maar wordt meer en meer beeldhouwer en liedjeszanger.

Vermandere blijft in zijn professionele carrière een bezige bij: hij schrijft zelf zijn teksten en muziek, heeft al meer dan 8 langspeelplaten op zijn palmares staan, en is ook nog actief bezig met tekenen, schilderen en beeldhouwen. Wie kent volgende nummers niet : Bange Blankeman, La Belle Roselle, Blanche en Zijn peird, Pierre De Beste, Danse Macabre, Myn Mensen Van Te Lande, enz …. 

Samen met zijn trouwe muzikanten-trawanten (zoals Willem ze noemt), Freddy Desmedt (klarinet, dwarsfluit, saxofoon en percussie), Pol Depoorter (gitaren en mandoline) en Bart Caron (contrabas), tovert Willem met woord en klank, luchtig en doodernstig, droevig en blij, levenslustig en soms donker, aaneen geweven met zijn spitste 'vertellementen'.

Een middagconcert in het Kursaal Oostende met Vlaanderens warmste theatermens, die net zoals echte goede wijn verbetert met het ouder worden, mag je zeker niet missen!