• Nog geen Sherpa account? Registreer je nu
  • Aanmelden

Wat
Waar
Wanneer
OfBekijk alle Sherpa.be tickets

Yamato - The Drummers of Japan

Datum Uur Locatie Beschikbaarheid
Vrijdag - 19/05/2017 20u00
Stadsschouwburg - Antwerpen  
Pas disponible
2017-05-19
Zaterdag - 20/05/2017 20u00
Capitole - Gent  
Pas disponible
2017-05-20

Beschrijving

Een wereld zoals je die nooit eerder gezien hebt. Muziek zoals je die nooit eerder gehoord hebt. Zet al je zintuigen wijd open!  

Yamato’s creativiteit en innovatie veroverd podia over de hele wereld.

De voorstelling begint met een slag op een gigantische Japanse Taiko drum gemaakt van een 400 jaar oude boom. Een geluid vol intensiteit dat je hele lichaam prikkelt en je hart sneller doet kloppen. Het ritme van de muziek brengt je tot extase naar een wereld zoals je die nog nooit eerder hebt gezien. Ze gebruiken hun hele lichaam, kracht en ziel voor elke slag, waardoor je overspoeld word door een overweldigende golf van energie. Het traditionele instrument, de “Wadaiko” (Japanse drum), brengt de authentieke Japanse ziel tot leven en neemt je mee naar een ontdekking van nieuwe avonturen. 

Yamato is opgericht in 1993 en maakte haar debuut op een Shinto tempel festival dat plaatsvond in hun geboortestad, waar zij optraden met het zelfgemaakte muziekstuk “Hyuga”. Nu, 24 jaar later is Yamato inmiddels in 53 landen geweest en hebben ze ruim 3.300 voorstellingen gegeven voor meer dan zes miljoen mensen. Haar muzikale uitvoering wordt alom geprezen en heeft de ene na de andere top recensie ontvangen. De Britse media zijn ook zeer enthousiast over de "The Music of The Body" van de groep. Yamato is gevestigd in het dorp Asuka-mura in de provincie Nara, wat ook wel de geboorteplaats van de Japanse cultuur wordt genoemd. De opwekkende optredens van Yamato zijn te zien over de hele wereld. Jaarlijks reist de groep maar liefst zes tot tien maanden de wereld rond. Met trots zijn ze dan ook de groep met het grootst aantal internationale voorstellingen binnen Japan die zich bezighouden met podiumkunst. 

We willen creatief zijn 

Dit is het kenmerk van Yamato . Hierdoor word, op de muziekinstrumenten na, alles wat voor het optreden nodig is zelf verzorgd door de groepsleden: de muziek uiteraard, maar ook de productie, het ontwerpen van het podium en het licht, choreografie, speelstijl, kostuums en make-up, grote en kleine rekwisieten, en zelfs de Bachi (drum stokken) - alles is origineel. Dit zorgt ervoor dat de groep haar innovatieve optredens kan geven op de wereldpodia. Door haar originaliteit verheft Yamato het spelen op Wadaiko’s tot podiumkunst, en laat de trommels klinken in Japan, Azië en de rest van de wereld. 

Het geluid van de Wadaiko heeft sinds de oudheid vele mensen geïnspireerd. Met respect voor de traditie van het trommelspelen in haar hart, blijft Yamato streven naar innovatie.