• Nog geen Sherpa account? Registreer je nu
  • Aanmelden

Wat
Waar
Wanneer
OfBekijk alle Sherpa.be tickets

Ballet Performance Russian Souvenir

Datum Uur Locatie Beschikbaarheid
Zondag - 28/05/2017 18u00
Stadsschouwburg - Antwerpen  
Pas disponible
2017-05-28

Beschrijving

Het Russische ballet is de trots van Rusland en kan constant op de belangstelling rekenen van toeschouwers over heel de wereld. Rusland beschikt over de beste klassieke balletscholen en tradities die zorgvuldig van generatie op generatie door dansers doorgegeven worden.

Krasnoyarsk Staatsopera en Ballettheater hebben voor het publiek “Russian Souvenir” samengesteld, een ballet-galaconcert met de beste solisten, prijswinnaars van nationale en internationale competities. Dit gala belooft een echt balletfeest te worden, want elke act is een kleine voorstelling.

Op een en dezelfde avond krijgen de toeschouwers de beroemdste ‘Pas de Deux’ en balletten te zien uit Tsjaikovski’s ‘De Notenkraker’, ‘Het Zwanenmeer’, ‘Doornroosje’ en ‘Het Sneeuwmeisje’. Daarnaast staan choreografieën op muziek van Mikhail Glinka en Sergei Rachmaninov op het programma. Bijzonder is ook de kans voor het publiek om een fragment te zien uit het zelden opgevoerde ‘Sprookje van de Stenen Bloem’, het achtste en laatste ballet van Sergei Prokofiev, zoals dat werd geregisseerd door Yuri Grigorovich.