• Nog geen Sherpa account? Registreer je nu
  • Aanmelden

Wat
Waar
Wanneer
OfBekijk alle Sherpa.be tickets

In De Schaduw Van Toon

Datum Uur Locatie Beschikbaarheid
Zaterdag - 21/01/2017 20u00
Capitole - Gent  
Pas disponible
2017-01-21

Beschrijving

In de schaduw van Toon Hermans
door Herman Van Hove en Lissa Meyvis


Een hommage aan Toon Hermans door Herman Van Hove, zijn goede vriend en laatste manager. Meesterlijk verteld en grandioos muzikaal begeleid door zangeres Lissa Meyvis en een live band onder leiding van Pol Vanfleteren. Wat oorspronkelijk begon als een intieme voorstelling op de theaterzolder bij Van Hove, kon al op veel bijval rekenen van cultuurminnend Vlaanderen. Uitverkochte zalen, lovende reacties en recensies van pers en theatervrienden.

De wisselwerking tussen liedjes en zorgvuldig geselecteerde anekdotes, op hun beurt gezongen door een verfrissende stem en verteld door een echte rasverteller, brengen je dicht bij de magie van een Toon Hermans voorstelling zoals alleen hijzelf ze kon brengen. Of zoals Bart Peeters het zo mooi verwoordde: “Toon Hermans geloofde in de hemel (niet in de rijstpap, maar laat dat een detail zijn) en je voelde hem goedkeurend glimlachen tijdens de voorstelling…”

2016 wordt een Toon-jaar. Zijn honderdste geboorteverjaardag. Nieuwe, verrassende uitgaves van gekend en onbekend werk. Nekka-Nacht 2016 met als thema ‘Vlaanderen huldigt Toon Hermans’. En In de schaduw van Toon Hermans op tournee door Vlaanderen. Laat je vooral zelf overtuigen door de eindeloze reeks juichende commentaren in het gastenboek van www.deschaduwvantoon.be

Herman van Hove was de laatste manager maar ook vooral een goede vriend van Toon Hermans. Zijn hele leven al gebeten door theater en nu zelf op de planken met deze wondermooie voorstelling. Lissa Meyvis is een jonge klassiek geschoolde zangeres die werkelijk alles aankan: van Mozart over The Carpenters tot Toon Hermans. Pol Vanfleteren’s vierkoppige begeleidingsband voorziet de perfect gedoseerde muzikale ondertoon van deze voorstelling.

Zang: Lissa Meyvis
Verhalen: Herman Van Hove
Liedjes: Toon Hermans
Arrangementen: Pol Vanfleteren
Orkest: Pol Vanfleteren, toetsen - Stijn Norga, gitaren - Hendrik Vanattenhoven, contrabas - Peter Ploegaerts, drums.

“Herman’sportret van Hermans is authentiek, onthullend, grappig en emotioneel tegelijk,waardoor ik denk: dat lukt alleen een bevoorrechte ooggetuige. Voor de liedjeszet Van Hove een geheim wapen in: een nieuwe invalshoek, de wisselwerkingtussen vertelling en muziek is hartveroverend. Het orkest onder leiding van PolVanfleteren staat als een huis, dat hoort zo bij een eerbetoon aan één van degrootste entertainers van de twintigste eeuw.” - Bart Peeters


“Getoond zoals hij was.”  - De Morgen

Inde schaduw van Toon Hermans is een bad in het parfum van tederheid enliefde.”- Focus Knack

“Zeldenop een scène zo’n zuiver gepenseeld portret gezien als deze frisse aquarel overToon Hermans.” - Warre Borgmans

“Nade voorstelling lijkt het alsof je Toon Hermans kent, alsof hij je vriend hadkunnen zijn.” - De Tijd

“ZoalsYoup van het Hek destijds zei over de voorstellingen van Toon: we gingenweer verliefd naar huis.”  - Anja Daems

“ToonHermans op zijn best.” - DeStandaard
“Ik wist niet dat ‘een schaduw’ zo pakkend kon zijn.”  - LievenDebrauwer

“Eenvan de beste voorstellingen van het seizoen.” - Gazet van Antwerpen

“Dank voor deze mooie stijlvolle hommage aan pa en ma.”  - GabyHermans, zoon van Toon Hermans