• Nog geen Sherpa account? Registreer je nu
  • Aanmelden

Wat
Waar
Wanneer
OfBekijk alle Sherpa.be tickets

Aida - 2016

Datum Uur Locatie Beschikbaarheid
Donderdag - 11/05/2017 20u00
Stadsschouwburg - Antwerpen  
Niet beschikbaar
2017-05-11
Vrijdag - 12/05/2017 20u00
Stadsschouwburg - Antwerpen  
Niet beschikbaar
2017-05-12
Zaterdag - 13/05/2017 20u00
Stadsschouwburg - Antwerpen  
Niet beschikbaar
2017-05-13
Zondag - 14/05/2017 15u00
Stadsschouwburg - Antwerpen  
Niet beschikbaar
2017-05-14

Beschrijving

Een van de allermooiste liefdesverhalen ooit in een adembenemende regie van Franco Dragone

Met deze opera in vier akten zette Giuseppe Verdi een van de allermooiste liefdesverhalen ooit op muziek. Het hartverscheurende liefdesverhaal van generaal Radamès die moet kiezen tussen zijn onweerstaanbare liefde voor Aïda, de onttroonde en tot slaaf verknechte Ethiopische prinses, en zijn vaderlandse plicht trouwen met de dochter van de farao, de Egyptische prinses Amneris.

Music Hall heeft er bewust voor gekozen om een grootse, kwalitatieve Aïda neer te zetten in een regie van Franco Dragone. Net zoals Franco Dragone er met Cirque du Soleil in slaagde om het circus te vernieuwen heeft hij nu met respect en behoud voor het verhaal en de muziek een beeldschone en toegankelijke regie gecreëerd voor Music Hall. Franco gaat terug naar zijn Italiaanse roots en verbaast ons met zijn visie en regiekunsten. Beleef een intense ervaring, dankzij het gecombineerde genie van Franco Dragone en Giuseppe Verdi.

“The best way of bringing people to the theatre is to make theatre with them” Franco Dragone

De opera Aïda speelt zich af in het Oude Egypte en is zowel een hartverscheurende liefdesgeschiedenis als een episch drama vol grote historische taferelen waaronder de indrukwekkende Triomfscène die de opera bekend maakte. Een life symfonisch orkest, de krachtige solisten en indrukwekkende Triomfscène in een scenografie van Franco Dragone vormen een niet te missen en vernieuwende opera die u nog lang zal blijven koesteren.

Opera in vier akten van Giuseppe Verdi 
Productie : Music Hall Productions voor bvba Aïda 
Regie : Franco Dragone en Michele Mangini 
Producent : Geert Allaert 
Solisten, koor en orkest : Internationaal gecast 
Dirigent : Borislav Ivanov (Student of Herbert von Karajan)

De Egyptische veldheer Radames voert zijn troepen naar de overwinning in de oorlog tegen Ethiopië. Uit erkentelijkheid biedt farao hem de hand van zijn dochter Amneris aan. Maar Radames is al verliefd op Aïda, een van Amneris slavinnen en heimelijk een Ethiopische prinses. Een tragedie is onvermijdelijk wanneer Radames aan Aïda zijn militaire strategie vertelt. Amneris komt het te weten en verraadt het liefdespaar. Als Radames ter dood wordt veroordeeld, wil Aïda samen met hem gestraft worden. Amneris krijgt spijt van haar verraad maar is te laat. Radames en Aïda sterven in elkaars armen.